1. Stichting Leergeld Land van Cuijk laat kinderen meedoen!
2. Gemeente helpt bij het voorkomen van (hoge) schulden
3. Sociom: Advies- en Informatiepunt in de Weijer te Boxmeer
4. OZOZ Onafhankelijke ZorgOndersteuning Zuid
5. Sociale kaart
7. De luisterlijn
9. Informatieboekje boekje “Kijk!” over dementie

 


1. Stichting Leergeld Land van Cuijk laat kinderen meedoen!

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld richt zich op kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met weinig inkomen.

 

Wanneer komt u in aanmerking?

  • Bent u alleenstaande ouder en is uw inkomen minder dan € 1.700 netto per maand?
  • Of bent u gehuwd of samenwonend en is uw inkomen samen minder dan € 2.400 netto per maand?

Dan komt u in aanmerking, u kunt een aanvraag doen via www.leergeldlandvancuijk.nl

 


2. Gemeente helpt bij het voorkomen van (hoge) schulden

In samenwerking met energiebedrijven, woningcorporaties en zorgverzekeraars gaat de gemeente vanaf begin 2021 (grote) schulden helpen voorkomen. In de praktijk vragen mensen met financiële problemen vaak pas na vier jaar hulp aan instanties. De schulden zijn dan vaak al zo hoog dat het heel moeilijk is er nog uit te komen. Zogenaamde vroeg signalering kan dit helpen voorkomen. Het gaat om een landelijke regeling.

 

Heeft u vragen of wilt u zelf contact opnemen met vragen over schulden? Dit kan telefonisch, per e-mail of via de website van de gemeente.

Tel. 06 – 1278 1381
lvc@plangroep.nl
Gemeente Land van Cuijk; Hulp bij schulden

 


3. Sociom: Advies- en Informatiepunt in de Weijer te Boxmeer

Sociom – Altijd in de buurt

In de wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan zowel je eigen welzijn als dat van anderen. Bij Sociom omarmen we deze gedachte en zijn we er voor alle inwoners van Land van Cuijk.

 

 

Bij Sociom mag je al je vragen stellen

Simpel gezegd zijn we er voor iedereen ongeacht jouw hulpvraag. Of je nu behoefte hebt aan begeleiding, professioneel advies, een luisterend oor, een vriendelijke glimlach of een helpende hand. Onze sociaal werkers staan met hun kennis en kunde voor je klaar.

Zo helpen we mensen met vragen over alledaagse onderwerpen, bij het op peil houden van de leefbaarheid in dorpen en wijken, ondersteunen we inwoners die zorgen voor een ander, omarmen wij vrijwilligers die zich voor de maatschappij inzetten, zijn we er voor jongeren en bieden we hulp en ondersteuning aan statushouders bij hun integratie.

Maar ook wanneer je een dierbare bent verloren en graag in contact komt met lotgenoten, wanneer je een relatie hebt die niet lekker loopt of je met gevoelens van eenzaamheid rondloopt, is Sociom er om jou te helpen. Samen met jou en jouw omgeving kijken we water nodig is. We staan voor een samenleving waarin iedereen meedoet.

Tel. 0485 700 500

E-mail: info@sociom.nl

085 020 34 51 Spoed buiten kantooruren (Meld- en adviespunt zorg en overlast)

Kijk ook op onze website: www.sociom.nl

 


4. OZOZ  Onafhankelijke ZorgOndersteuning Zuid 

Woont u in de gemeente Land van Cuijk en kunt u de weg niet meer vinden in het oerwoud van wet- en regelgeving omtrent zorg- en hulpvragen? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Heeft u vragen of problemen op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en/of inkomen dan kunt u gebruik maken van cliëntondersteuning.
Dit is in de wet geregeld. Zo kan iedereen zo goed mogelijk mee (blijven) doen in de samenleving.

Met goede cliëntondersteuning krijgt en houdt u regie over uw eigen leven en zorg. Iedere gemeente heeft cliëntondersteuning op haar eigen manier ingericht. Wij zijn blij dat de Gemeente Land van Cuijk cliëntondersteuning hoog in het vaandel heeft staan en de cliënt keuzevrijheid geeft in welke organisatie deze ondersteuning mag bieden. Dat noemt men nou echt onafhankelijk!

En wij helpen u graag verder, bel 06-23039906 of mail naar info@ozoz.nu.

Zie website

 


5. Sociale kaart

Hieronder een overzicht (sociale kaart) van instellingen op het gebied van zorg en welzijn die ter dienste staan van Maashees.

Instelling

Naam

Functie

Tel.

E-mail

WWZ-Coördinator

Sociom

Wonen, Welzijn en Zorg coördinator

0485 700 500 

info@sociom.nl

Jongerenwerk

Sociom

Jongerenwerker

0485 700 500 

info@sociom.nl

Algemeen Maatschappelijk Werk

Sociom

Sociaal werker

0485 700 500 

info@sociom.nl

Hulp bij vragen over geld, recht en wetten

Sociom

Sociaal Raadslieden en Budgetcoach

0485 700 500 

info@sociom.nl

Samenwerken aan de leefbaarheid in jouw buurt

Sociom

 

Sociaal werker – opbouwwerk

0485 700 500 

info@sociom.nl

Buurtbemiddeling

Sociom

Sociaal werker

0485 700 500 

info@sociom.nl

Mantelzorg- & Vrijwilligersplein

Sociom

Mantelzorg Consulent | Coördinator vrijwillige inzet

0485 700 500 

mvplein@sociom.nl

 Wijkverpleging Thuiszorg Pantein

Adres:
Boxmeer Zuid
Baansestraat 6
5831 CX Boxmeer

0900-8803

teamboxmeerzuid@pantein.nl

.


7. De luisterlijn

De Luisterlijn wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.

 

 

Dit kan per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Dit wordt mogelijk gemaakt door 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Zie voor alle info de website:     www.deluisterlijn.nl

 


9. Informatieboekje boekje “Kijk!” over dementie

In de gemeente Boxmeer houdt de Kerngroep Dementievriendelijk Boxmeer zich bezig met diverse zaken rondom dementie. De werkgroep zet zich in voor meer begrip voor mensen met dementie zodat zij zoveel mogelijk deel kunnen blijven nemen aan het gewone leven.

De afgelopen maanden heeft de werkgroep gewerkt aan het boekje “Kijk!”. In het boekje komen inwoners met dementie samen met hun naasten aan het woord. Daarnaast bevat het boekje algemene informatie over de ziekte dementie en over ondersteuning bij de ziekte.

Het boekje komt op diverse plekken beschikbaar en mag gratis meegenomen worden door iedereen die daar belangstelling voor heeft. Het is te vinden in onder andere de bibliotheken, gemeentehuis, verzorgingshuizen, gemeenschapshuizen, boekhandel, diverse wachtkamers van fysiotherapeuten en huisartsen etc.

Impressie boekje KIJK over dementie

https://www.gemeentelandvancuijk.nl/dementievriendelijk#wil-je-meer-informatie